lauantai 9. syyskuuta 2017

Oktoberfest-makkarat kasvispedillä

Halusin tänä viikonloppuna tehdä jotakin mukavan syksyistä ruokaa, en kuitenkaan keittoa tai pataa - joten pienen harkinnan jälkeen päädyin kokeilemaan jälleen uutta Pinterest-reseptiä. Reseptissä yhdistellään maukkaita bratwurst-makkaroita juuresten ja omenoiden kanssa ja kaikkiaan kokonaisuus henki lämpöä ja sadonkorjuun fiiliksiä.


Alkuperäisen ohjeen mukaan makkarat laitettiin kasvisten päälle uunivuokaan heti - itse tulin tämän suhteen siihen tulokseen, että makkarat kannattaa laittaa uuniin vasta puolivälissä, kun kasviksia hiukan sekoitellaan. Muuten bratwurstit ottavat itseensä jo vähän liiankin kanssa väriä. Eli tässä on ohje korjattuna!

Oktoberfest-makkarat kasvispedillä

4 annosta

4 bratwurstia
5 dl (1 tlk) tummaa lageria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli
500 g Ruusukaalia siivottuina ja puolitettuina
2-300 g jauhoisia perunoita pestyinä ja viipaloituina
300 g porkkanoita pienittynä
2 omenaa siemenkota poistettuna ja lohkottuna
0,5 dl omenaviinietikkaa
3 rkl sinappia
2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl kuminansiemeniä
Suolaa ja mustapippuria

Tee esivalmistelut: Siivoa ruusukaalit, pese ja pilko perunat sekä porkkanat ja lohko omenat.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Yhdistä omenaviinietikka, sinappi ja ruskea sokeri pienessä kulhossa. Sekoita niin kauan, että sokeri liukenee.Laita ruusukaalit, perunat, porkkanat ja omenalohkot isoon kulhoon ja kaada viinietikkaliemi niiden päälle. Sekoita hyvin.

Siirrä kasvikset uunivuokaan (jonka voit halutessasi vuorata esim. foliolla loppusiivousta keventämään). Ripottele vuokaan kuminansiemeniä, suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.

Paista ensin juureksia uunissa 20-25 minuuttia. Sillä aikaa esivalmistele bratwurstit:

Töki makkaroihin muutamia reikiä terävällä veitsellä. Kaada olut pannulle ja lisää makkarat sekä murskatut valkosipulinkynnet. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpö keskitasolle. Anna makkaroiden keittyä noin viisi minuuttia. Valuta ja laita syrjään odottamaan.

Kun 20-25 minuuttia on kulunut, sekoita juureksia uunipellillä ja asettele makkarat niiden päälle. Paista sitten 10 minuuttia, käännä makkarat ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet tarpeeksi.


Oliko hyvää? Oikein mainiota! Makkaroihin ei ehkä tarttunut niin paljon makua oluesta kuin olin haaveillut, mutta oluessa keittäminen piti ainakin huolen siitä, että bratwurstit pysyivät mehevinä uunissakin. Ja kieltämättä keittiössä (=lue koko talossa) tuoksui aika kivalle sen aikana.

Käytin vielä osan keitetystä oluesta kastikkeen valmistamiseen lihaliemen kanssa, mutta sille ei oikeastaan olisi ollut edes tarvetta, koska kasvikset olivat sellaisenaankin hyviä ja tekivät oikeutta bratwurstille hyvin. Vuorenpeikollakaan ei kauaa mennyt parin bratwurstin ja muutaman kasviskauhallisen hävittämiseen lautaselta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti