sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Marinoidut punasipulit

Joskus enemmänkin Subwaylla vieraillessani ihastuin ketjun marinoituihin punasipuleihin, koska se tuntui olevan täydellinen lisuke sämpylöiden ja hampurilaisten väliin, mutta tuo mahtavaa pirteyttä myös salaatteihin ja sopii hyvin yhteen fetajuuston kanssa.

Tämä ohje ei siis ole mikään copycat-versio Subwayn punasipuleista, mutta silti todella hyvä ja vakituisesti käytössä Pakanan Köökissä.



Ohjeesta tulee reilu satsi, joten itse olen normaalisti tehnytkin määrät puolitettuina jolloin sipulit marinadeineen täyttävät pari peruslasipurkkia.

1 kg punasipulia

Marinadi:
0,5 l punaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl suolaa
Ripaus tai kaksi mustapippuria
Timjamia
Rosmariinia

Kuori ja suokaloi punasipulit ohuiksi suikaleiksi ja siirrä sipulit syvään astiaan odottamaan.

Yhdistä kaikki  marinadiainekset kattilaan ja kiehauta välillä sekoitellen. Kaada sitten liemi kuumana punasipulirenkaiden päälle ja peitä sipuliastia tiiviisti, esimerkiksi kelmulla. Anna jäähtyä ja tekeytyä parin tunnin ajan, jonka aikana voit välillä käydä sekoittamassa sipuleita.

Purkita puhtaisiin, mieluiten uunissa desinfioituihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti