perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kätevät currykanawrapit

Hyvä ystäväni oli tulossa meille viettämään iltaa ja yökyläilemään ja ruokapolitiikka sovittiin nyyttäreiksi, eli kaikki tekevät jotakin yhteiseksi syötäväksi. Siinä missä Keittiöpsykopaatti järjesteli meille herkullisen Hotter than Hell -dipin, minä rullasin currykanawrappeja.



Wrapeista opin pitämään toden teolla kaikilla niillä Lontoon matkoilla, kun haimme Tescosta tai Sainsburylta eväswrappeja ja söimme niitä yksittäispakattujen viinilasien kera Hyde Parkissa. Lempiwrappejani olivat kanawrapit ja varsinkin KFC-wrapit, joissa kana oli uppopaistettu. Aiemmat wrappikokeilut ovat olleet ihan hyviä, mutta tämä löi kaikki aiemmat tekeleeni täysin laudalta ja jää meille jatkossakin käytettäväksi reseptiksi.

Currykanawrapit

6 isoa vehnätortillaa
Kolme broilerin rintafileetä (~430-500g)
1 pieni punasipuli
10 cm kurkkua
Baby-pinaattia
Ruukkusalaattia

Majoneesia voiteluun
Suolaa, mustapippuria ja korianteria kanan maustamiseen

Kastike:

150 g majoneesia (tee itse tai käytä valmista kaupan majoneesia)
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl sinappijauhetta
1 tl sokeria
1 tl hunajaa
1 tl currymaustetta
Ripaus valkopippuria
Ripaus suolaa
Ripaus valkosipulimaustetta

Sekoita kastikeainekset. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Mausta fileet suolalla, mustapippurilla ja korianterilla. Paista fileitä juuri ja juuri niin kauan, että ne ovat kypsiä. Siirrä sitten fileet pariksi minuutiksi jäähtymään ja revi ne haarukoiden avulla silpuksi. Anna jäähtyä vielä hetki ja sekoita majoneesikastike huolellisesti lihan mukaan.

Viipaloi punasipuli ja kurkku ohuiksi suikaleiksi tai muuten mieluisiksi pieniksi paloiksi. Pese ja kuivaa babypinaatti ja ruukkusalaatinlehdet.

Levitä tortillalle 1-2 rkl majoneesia tasaisesti. Asettele babypinaatinlehtiä ja ruukkusalaattia tortillalle siten, että täytteet sijoittuvat keskimäärin sinua lähimmälle reunalle, ei siis aivan lätyn keskelle. Asettele päälle kurkkua, punasipulia ja kana-majoneesitäytettä, mutta muista olla ahtamatta täytettä liikaa!

Taittele sitten tortillalätyn vasen ja oikea laita sisäänpäin ja lähde rullaamaan tortillaa itsestäsi poispäin, samalla pitäen vasemman ja oikean taitoksen rullan sisällä. Jatka rullaamista ja päätyjen taittelua loppuun asti, jotta saat käärittyä tiiviin wrapin.


Kuten täytekuvasta näkyy, lisäsin mukaan vielä paahdettua pekaanipähkinää, mutta se ei juuri maistunut täytteen alta joten en näkisi sen eteen uudelleen vaivaa.




Kääri rullat tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi asettumaan (~1h). Leikkaa sitten wrapit vinoittain kahteen osaan ja tarjoile. Kelmua ei sinällään tarvitse poistaa, koska se pitää wrapit kasassa ja toimii suojana jotta täyte ei pääse valumaan käsiin.

Wrapit voi esivalmistella hyvissä ajoin, esim. majoneesikastikkeen ja kanan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja koota wrapit vasta tarjoilupäivän aamuna. Wrapit voi toki jo tehdä illalla täysin valmiiksi (mahdollisuus siihen että wrapit hieman kostuvat täytteestä), mutta leikkaa ne sitten vasta ennen tarjoilua puoliksi.

Nämä tekivät meillä erinomaisesti kauppansa illanistujaisissa. Wrappeihin voisi kokeilla lisätä myös hienonnettua ja pannulla paistettua pekonia, jos pitää kana-pekonikombosta.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Hotter than Hell oli kyllä juuri sopivan hottia ja niin hyvää, että kuola valuu vieläkin.

      Poista